Vad får jag som medlem?

Förtur till våra seniorboenden i Stockholms innerstad uppskattas av många medlemmar. Även nätverket är värdefullt, liksom våra olika evenemang. Kanske har du en ung anhörig som drömmer om att studera utomlands? Våra stipendier ger möjligheter.

Stockholms Borgerskap består av drygt 2 200 medlemmar. Bland oss finns företagare, företagsledare och entreprenörer inom en rad olika branscher.

Stockholms Borgerskap tillkom genom att dåtidens hantverkare och företagare i Stockholm organiserade sig för att bygga upp och utveckla samhället. De önskade, precis som idag, också att främja företagande. Genom entreprenörskap och företagande utvecklas samhället och vi har historiskt spelat en central roll i Stockholms näringsliv. Vi vill ge våra medlemmar ett professionellt kontaktnät som förhoppningsvis ger nya affärsmöjligheter och intressanta möten.

Förtur till våra seniorboenden

Som medlem har du förtur till våra fyra seniorboenden. De ligger på attraktiva adresser i Stockholms innerstad, på Kungsholmen, Östermalm och Södermalm.

Stipendier

Varje år delar vi ut en rad stipendier till ungdomar och studenter som har anknytning till organisationen. Kanske har någon i din närhet rätt att söka stipendium? Läs mer här.

Aktiviteter och fester

Vi anordnar ett flertal aktiviteter. Allt från fester och konserter till golftävlingar och föreläsningar. Året kröns med Borgardagen, borgarnas årsmöte och högtidsdag. Där välkomnar vi under högtidliga former nya medlemmar och avnjuter en middag på Grand Hôtel.

Hyr konferens- och festlokaler till ett bra pris

Som medlem kan du hyra Borgargillets lokaler på Nybrogatan till ett förmånligt pris. Lokalen lämpar sig väl för konferenser eller födelsedagsfiranden och här finns plats för 55 personer. Du är också välkommen att besöka vår unika Stockholms-arkiv som utgörs av ett stort antal historiska tidningsklipp, fotografier och boktitlar.

Borgerskapets kyrka

Som medlem är du välkommen att nyttja vår kyrka, som ligger i anslutning till vårt äldreboende på Södermalm. Varannan söndag firas här gudstjänst. Vår präst förättar också dop, bröllop och begravningar.

Medlemstidningen Borgarnytt

Som medlem får du vår medlemstidning Borgarnytt i brevlådan. Intervjuer och reportage varvas här med information om vad som är på gång inom organisationen.

Dela