INTE LÄNGRE ENSAM

Torvald Gustavsson bor i en tvåa på femtio kvadrat och är ordförande i Borgargårdens förening. ”Jag trivs varenda minut här – det är viktigt i min ålder”, säger han om sin tillvaro. Hur kom det sig att du flyttade hit? – Jag bodde ensam och tyckte att det var ensligt. När min son tipsade om det här blev jag intresserad och någon vecka efter att jag såg den här lägenheten fick jag flytta in. Eftersom det är hyreslägenheter är det ingen insats, vilket passar mig. Hade jag flyttat till en lägenhet i grannhuset hade jag ju fått betala flera miljoner. Vad är det bästa med att bo här? – Den gemensamma lunchen i matsalen. Annars blir det lätt så att man bara äter en macka till lunch, men det är viktigt med regelbundna och lagade måltider. I alla fall en gång om dagen. Klockan ett varje vardag går jag ner till matsalen för att äta och prata med de andra gästerna. En annan bra sak är att vi håller koll på varandra. Om någon saknas vid lunchen kollar vi upp var den personen är och att det inte har hänt något. Vilka aktiviteter kan man ägna sig åt här? – Det är fantastiskt med lokalerna som finns i huset; gym och bastu, två bibliotek, verkstad och andra lokaler där man kan pyssla och fixa. Och storstugan där man kan ha privata middagar för sina nära och kära. Varje år har vi midsommarfest och julfest och självklart firar vi också dem som fyller jämnt. Då brukar vi bjuda på bubbel. Emellanåt anordnar vi föreläsningar och temakvällar, i våras hade vi en italiensk afton med italiensk buffé och musik. Nu planerar vi en Simon & Garfunkel- och Beatles-kväll.

DELA

Borgargårdens kök

Bergström & Karlsson serverar husmanskost med modern prägel. Meny