LUNCH LAGAD FRÅN GRUNDEN

Sedan i somras är det nya kockar som lagar och serverar lunch till Borgargårdens hyresgäster. Jonas Bergström och Fredrik Karlsson serverar husmanskost med modern prägel och de är tagna av den nyfikenhet de möts av från gästerna. De träffades i London då de jobbade på restaurang och har sedan dess arbetat ihop till och från. 2011 startade de Bergström & Karlsson som ansvarar för lunchen på Borgargården varje vardag. 90 gäster får varje dag mat lagad från grunden. Här finns inga halvfabrikat – här steks pannkakorna i köket och råvarorna väljs efter säsong och årstidernas skiftningar. – Vi serverar husmanskost med en modern prägel, säger Fredrik. Den har ju förändrats liksom Sverige förändras. Idag kan man räkna biffstroganoff som svensk husmanskost, tycker jag.

Minimalt med matsvinn

Varje dag serveras nybakat bröd och en salladsbuffé. När äpplena är bra blir det kaka på en måndag och på kanelbullens dag finns det chans till en nygräddad bulle. Men inget står skrivet i sten. Vi tar hand om råvarorna och utgår ifrån vad som finns tillgängligt. Därför har vi minimalt med svinn och våra gäster är fantastiska på att ta precis så mycket de äter upp, betonar Fredrik. Han är fascinerad över hur glada, nöjda och intresserade gästerna är. De har ett öppet sinne och smakar gärna bulgur och andra nyheter även om rätterna präglas av svensk husman såsom kalops, kålpudding och andra klassiker.

Cateringverksamhet

Bergström och Karlsson bedriver också cateringverksamhet. De ordnar gärna en buffé eller måltid för dig som till exempel önskar fira något och behöver hjälp. De lagar både varm och kall mat, i samråd med dig. Hör av dig till Jonas eller Fredrik om du vill veta mer. Fredrik kommer just från grytorna när vi talar med honom. Idag serverades pumpasoppa med chili och färskt bröd. – Det är härligt att vara på Borgargården. Gästerna har tid att äta i lugn och ro, de ska ju inte rusa vidare till något jobb. Han avslöjar sin egen favorit bland lunchrätter. – Jag är svag för den mat vi lagar. Och raggmunk med fläsk vinner. Kontakt: Bergström & Karlsson Telefon: 08-515 105 85 E-post: mail@bergstromkalsson.se.

DELA

Medlem

Ett utökat professionellt och socialt nätverk, intressanta seminarier och förtur till seniorboenden erbjuder vi. Vill du bli medlem? Läs mer