Mission, människor och miljöer med Pia Clark

Det är mötet med människor som präglar hennes yrkesliv. Gärna i kombination med spännande miljöer. Nu tar vd Pia Clark Stockholms Borgerskap i hand och lyfter blicken mot framtiden. Följ med du också.

För fyra år sedan rastade Pia Clark sin lilla hundvalp på gården mitt emot Borgarhemmet. Då flög en undrande tanke förbi vad som dolde sig bakom i det stora vackra huset med den ofantliga utsikten. Idag är Pia vd för Stockholms Borgerskap och ansvarar tillsammans med organisationen för att utveckla verksamheten inför framtiden.

– Vi har en lång tradition av att erbjuda  boende, service och omvårdnad i världsklass. Detta ska vi utveckla i takt med omvärlden och förändrade behov, säger Pia. Jag vill att vi ska vara ett förstahandsval för borgare när de önskar finna en ny lösning för sitt boende.

Förvalta och utveckla

Pia betonar vikten av att förvalta Borgerskapets tillgångar så att de kan borga för en trygg framtid och ge möjlighet att förfina kvaliteten på den vård och service vi ger.

– Tillsammans med de olika styrelserna önskar jag berätta vad Borgerskapet bidrar med och har gjort för Stockholm och stockholmarna, betonar Pia. Jag vill arbeta för att Stockholms Borgerskap blir än mer känt och att så många som möjligt önskar vara med och stötta oss och vår fantastiska verksamhet i framtiden.

Pia har en lång erfarenhet av att arbeta med människor, ofta i kombination med spännande hus och olika typer av miljöer. Hon har varit i hotellbranschen, fastighetsbranschen och arbetat med organisation- och ledarskapsutveckling. Pia upplever en tillfredsställelse i att få möjligheten att finna styrkorna i en organisation, bygga vidare på dessa och göra bra ännu bättre. Och här är mötet med människor en viktig ingrediens i glädjen av att vara vd för Stockholms Borgerskap.

Varje möte är av betydelse

– Det är roligt och otroligt givande med alla intressanta och fina möten med våra gäster, borgare, medarbetare, aktiva styrelseledamöter, stipendiater och samarbetspartners. Varje samtal ger mig något och bidrar till ny kunskap.

Även om Pia har sitt barndomsland i Göteborg är hon djupt förälskad i Stockholm sedan många år. Men sommartid återvänder hon till västkusten och Bohuslän där hon har sitt hus. Där stillas den eviga längtan till havet och båtlivet. Det spelar ingen roll om båten är stor eller liten, eller om hon är på eller i havet. Bara vattnet är närvarande. Där ges också tid för läsning, från Elena Ferrantes En fantastisk väninna till Magsmart, en bok om magens inverkan på hälsan och immunförsvaret. Väl tillbaka på Södermalm väntar långa hundpromenader med långlunch när det stora vackra huset på Högalid inte upptar vår vd:s tid. Drömmen om Italien finns också där när tid ges. Det var just det där med mötet, miljön och missionen att utveckla och utvecklas.