NÄTVERK OCH TRADITIONER LOCKAR

James_HollingworthDe som växte upp under 70- och 80-talen har inte missat James Hollingworths närvaro i barnkulturen. Tillsammans med Karin Liungman ligger han bakom omtyckta tv-, radio- och musikproduktioner såsom Djurens brevlåda och Halvfemhuset. Sedan 2012 är han medlem i Stockholms Borgerskap.

Berätta om din karriär som musiker!
– Senaste skivan, Hajar du, gjorde jag tillsammans med Jojje Wadenius och för den belönades vi med en Grammis. Just nu jobbar jag med projektet Skapande skola där jag skriver låtar tillsammans med barn i mellanstadiet. Det handlar till stor del om att utveckla språket på ett lustfyllt sätt. Över ett tusen barn har deltagit hittills och ett hundratal låtar har blivit till. Jag har också gjort musik för andra artister, bland annat Electric Banana Band.

Sedan 2012 är du medlem i Stockholms Borgerskap. Hur kom det sig att du ansökte om att bli borgare?
– Det kändes som ett trevligt sätt att hitta gemenskap under gemytliga former. Jag är ju relativt nybliven borgare men jag har redan knutit intressanta kontakter. Borgerskapet erbjuder ett levande nätverk inom en organisation med starka traditioner. Jag upplever också att vi som medlemmar får vara med och skapa en trygg framtid.

I vilken riktning skulle du önska att organisationen tar klivet in i framtiden?
– Det handlar framför allt om formen för olika boenden för äldre. Valmöjlighet är en fråga om kvalitet. Vi har olika behov, förväntningar och ekonomiska förutsättningar och det bör finnas möjlighet att välja den servicenivå som passar. Många av medlemmarna är kreativa och initiativrika och bör få chansen att vara delaktiga i verksamheten så långt det är möjligt.

DELA

Dags att söka stipendium

Senast 14 mars söker du stipendium. Läs mer

Projekt Framtid

Vi har en vision om att bygga ett helt nytt bostadskvarter på Södermalm, för våra seniora medlemmar. Läs mer