VÅRA VÄRDINNOR

Vi har två värdinnor knutna till våra seniorboenden. Några dagar i veckan är de ute på de olika adresserna och huvudsyftet är att skapa en ökad trygghet och säkerhet för våra hyresgäster. De kan assistera i kontakten med till exempel myndigheter, läkare och hemtjänst.

Eva Lindh Hållén

Eva delar sin tid mellan Hedvig Eleonoragården och Kristinebergsgården. Hon har arbetat inom Stockholms  Borgerskap sedan 2002. Vad är det bästa med ditt jobb? – Att det är varierande arbetsuppgifter och att jag själv planerar mina dagar. Jag tycker också att det är oerhört spännande och roligt att arbeta med människor och den förmånen har jag verkligen i mitt jobb. Vad går ditt arbete ut på? – Anordnar gemensamma aktiviteter så som boule, filmvisningar och kaffestunder. Jag håller även i planeringen av utflykter, just nu håller vi på att planera en utflykt till Åland. En annan viktig del av mitt jobb är den sociala kontakten med hyresgästerna.  

Irene Jokinen

Irene delar sin tid mellan Borgargården och Nya Christinehof. Hon har arbetat inom Stockholms Borgerskap sedan 2002. Vad gör du som värdinna? – En viktig del av mitt arbete är att vara medmänniska. Hyresgästerna kommer ofta förbi mitt kontor för att säga hej eller för att få en pratstund. Utöver det anordnar jag kaffeserveringar och hjälper till att arrangera drinkkvällar. Jag hjälper också till i kontakten mellan hyresgäster och anhöriga, hemtjänst och myndigheter. Sedan är jag lite av en spindel i nätet mellan hyresgästerna och Borgerskapet, som driver seniorfastigheterna. Vad är det bästa med den här typen av boende? – Den sociala tryggheten men att man samtidigt har stor frihet som hyresgäst.

DELA

Framtidsprojektet

Vi har en vision om att bygga ett helt nytt bostadskvarter på Södermalm, för våra seniora medlemmar. Läs mer