För många av våra gäster är måltiderna en av dagens höjdpunkter. Därför har vi valt att satsa på det där lilla extra. Det är också därför vi har valt att laga all mat på plats i eget kök.

Varje dag serverar vi lunch och middag med ett vegetariskt alternativ och efterrätt. All mat tillagas i vårt eget kök och bland rätterna finns traditionell svensk husmanskost såväl som mat med utländska influenser. Maten serveras i bufféform och du som gäst själv får lägga upp mat på tallriken efter önskemål i den mån du har möjlighet.

Ett uppskattat inslag från våra gäster är möjligheten att köpa ett glas vin eller en snaps till lunchen eller middagen, om så önskas.

Tider för måltider

  • Frukost serveras från klockan 8.00 i gästernas lägenheter
  • Lunch klockan 12.00
  • Eftermiddagsfika
  • Middag klockan 17.30
  • Kvällsmål

Vanlig mat och specialkost

För dig som har svårt att äta vanlig mat och behöver specialkost, exempelvis om du har svårt att tugga, finns det olika alternativ. Vi jobbar med den så kallade konsistenstrappan och kan erbjuda gelékost, soppa, timbalkost, lättuggad kost och normalkost. Den som behöver lite extra assistans under måltiden får hjälp av omvårdnadspersonal.

Köket och våra matsalar leds av kostchefen. I köket ansvarar köksmästaren som har erfarenhet från restaurangbranschen, vilket är värdefullt inte minst när det bjuds på lite finare middagar i samband med olika högtider och evenemang. I köket arbetar kockar, dietkock, kallskänka, köks- och diskbiträden.

Bord med vita dukar

I matsalarna arbetsledes serveringspersonalen av hovmästaren och för att skapa en trevlig miljö där dukar vi med vita dukar. I syfte att skapa trygghet sitter våra gäster på bestämda platser och när en ny gäst flyttar in hjälper vi självklart till att hitta en lämplig plats. Medarbetare äter tillsammans med gästerna i matsalen, så kallad pedagogisk måltid.

Högtider uppmärksammar vi med traditionsenlig mat och varje år har vi ett antal festliga middagar för våra gäster.  Detta är möjligt tack vare generösa donationer och gåvor från medlemmar i Stockholms Borgerskap.

Anhöriga välkomna att delta i måltiden

Som närstående till en gäst har man självklart möjlighet att komma och äta lunch eller middag i matsalen. Vår matsalspersonal kan också hjälpa till att anordna privata sammankomster, såsom middagar och eller födelsedagsfiranden. Vi kan då erbjuda både lokaler och catering.

Kontaktperson – kost, måltider, catering och lokalbokning för privata tillställningar
Niclas Lindfors
Service chef
Telefon: 08-720 89 04
E-post: niclas.lindfors@borgerskapet.se