En seniorlägenhet är en helt vanlig och tillgänglig hyreslägenhet för dig som är över 60 år. När du bor i seniorlägenhet får du tillgång till gemensamhetslokaler och aktiviteter.

Vad är Borgerskapets seniorkoncept?

Om du bor i seniorlägenhet får du till tillgång till flera gemensamhetslokaler där du kan träffa och umgås med grannar och vänner. Flera av fastigheterna har också fina innergårdar med grönska.

Hyresgästerna har ett fantastiskt engagemang och har skapat olika föreningar och trivselgrupper som arrangerar aktiviteter, för den som vill. Det kan vara uppträdanden, pubkvällar, gemensamma middagar, fester, AW, utflykter med båt och till museum. Borgerskapet erbjuder trivsamma lokaler för just det som du och dina grannar vill hitta på.

I varje fastighet finns en seniorvärd på plats flera dagar i veckan, för att bland annat skapa en social gemenskap och arrangera aktiviteter tillsammans med hyresgästerna.

Vanliga frågor & svar

Allmänt

En seniorlägenhet är en helt vanlig och tillgänglig hyreslägenhet för dig som är över 60 år med tillhörande gemensamhetsytor och sociala aktiviteter som huvudsakligen arrangeras av hyresgästerna.

På Seniorval kan du läsa mer om seniorlägenheter.  

På ett vård- och omsorgsboende bor personer som behöver vård och omsorg dygnet runt. För att kunna bli erbjuden en plats måste man blivit beviljat ett biståndsbeslut från en biståndshandläggare.

På Seniorval kan du läsa om och jämföra olika boendeformer. 

Du ska ha fyllt 60 år och vara registrerad i vår bostadskö.

Hyresrätter.

Lägenheter visas i samband med att man får ett erbjudande om en specifik lägenhet.

Ja, ett fåtal lägenheter har egen balkong.

Borgerskapet erbjuder trivsamma gemensamhetslokaler för just det som du och dina grannar vill hitta på. I varje fastighet finns det en seniorvärd på plats flera dagar i veckan. Seniorvärden finns där för att skapa en trivsam miljö att vistas i och arrangera aktiviteter tillsammans med hyresgästerna.

Hyresgästerna har skapat olika föreningar och trivselgrupper som arrangerar aktiviteter, för den som vill. Det kan vara uppträdanden, pubkvällar, gemensamma middagar, fester, AW, utflykter med båt och till museum.

 

Cirka 7 – 10 år, men det beror på när en lägenhet blir ledig och hur många som visar intresse för samma lediga lägenhet utifrån fastställda köregler.

Ja, som hyresgäst kan du inte stå kvar i kön (förutom till det planerade seniorlägenheterna i Kvarteret Yxan).

Registrera dig i kön här. 

Du måste ha fyllt 18 år. Det utgår administrationsavgift om 400 kr per år. En faktura skickas till dig per mail och kommer varje år på det datum då du gjorde intresseanmälan.

Du blir kontaktad via mail eller på telefon.

Hur ställer jag mig i kö?

Jag vill registrera mig i Bostadskön

Fick du inte svar på dina frågor?