Kvarteret Yxan


Projekteringen av Kvarteret Yxan har pågått i flera år. På egen mark, på Högalidsgatan, planerar Stiftelsen Borgerskapets Enkehus och Gubbhus för 177 moderna seniorlägenheter och ett nytt vård- och omsorgsboende.

Kvarteret Yxan ska bli ett hem för många och en plats att besöka för andra. För dig som flyttar in i en seniorlägenhet kommer mötesplatser, gym, bibliotek, grönskande trädgårdar och orangeri att vara en naturlig del av vardagen, precis som de gemensamma terrasserna med utsikt över Riddarfjärden. Det ska fortsatt vara en central plats för hela Stockholms Borgerskap. 

Kvarteret är minst sagt historiskt, Borgerskapets har i över 200 år verkat på platsen. Varje hörn har sin egen berättelse, sedan 1811 finns det en lång tradition av att ta hand om stockholmare.

Vill du veta mer?
Besök www.kvarteretyxan.se eller skicka ett mail till info@kvarteretyxan.se. Vi vill även att medlemmar ska få möjlighet att bekanta sig med projektet. Håll utkik efter inbjudan till fysiska medlemsträffar!

Det är flera steg kvar tills bygglovet är beviljat och processen löper efter tidsplanen från Stadsbyggnadskontoret. Till hösten kommer Stadsbyggnadskontoret att offentliggöra förslaget.

Vill du bo i framtidens seniorlägenhet?
Kön till det framtida seniorlägenheterna har öppnat. Ställ dig i kö redan nu för att vara en av de första att bli erbjuden en lägenhet.

________________________________________________________________________________

Står du i kö till någon av Borgerskapets fastigheter idag får du en köplats till Kvarteret Yxan, utifrån din nuvarande kötid. Inget förändras i övrigt. 

För dig som vill stå i kö till Kvarteret Yxan eller till någon av Borgerskapets andra lägenheter, registrera dig och ställ dig i kö idag.

________________________________________________________________________________

Genom att anmäla intresse för en lägenhet inom Stockholms Borgerskap godkänner du även att de uppgifter du lämnar hanteras och bevaras elektroniskt. Uppgifter om detta eller den information som lagras kan lämnas av seniorboende@borgerskapet.se.