Vilken boendeform passar dig?

(Vill att boxarna ligger bredvid varandra istället för ovanför och under, så att det blir tydligt att det är ett vägval)

Seniorbostad

Njut av härliga miljöer, hälsofrämjande aktiviteter och social samvaro på dina villkor. En seniorbostad är en vanlig hyreslägenhet för dig som fyllt 60 år, med tillgång till gemensamhetsytor och sociala aktiviteter.

(Vill att länken öppnas som en pop-up artikel)

Utforska seniorbostad

Vård- och omsorgsboende

En lägenhet på vård- och omsorgsboende är för dig som fått biståndsbeslut och behöver vård och omsorg dygnet runt. På boendet arbetar erfaren personal dygnet runt för att se till dina behov och skapa trygghet för dig och dina anhöriga.

Utforska vård- och omsorgsboende

Våra fastigheter

Borgerskapet äger flera vackra seniorfastigheter på attraktiva adresser runt om i Stockholm, med lägenheter som riktar sig till dig som fyllt 60 år.

(Endast seniorlägenheter ska synas, Kvarteret Yxan ska läggas till i seniorlägenheter).

Hyresgästinfo - för dig som redan är hyresgäst

Registrera dig i bostadskön

Vill du stå med i Borgerskapets bostadskö? I bostadskön kan du stå i kö till samtliga av Borgerskapets seniorlägenheter och hyreslägenheter. (Obs: Kön gäller ej för lägenheter på vård- och omsorgsboende. Här kan du läsa om hur du ställer dig i kö till vård- och omsorgsboendet https://www.borgerskapet.se/vard-och-omsorg/ansokningsprocessen/.

(Underrubrik: Villkor och kriterier):

Registrering bostadskö

(Till kontakta oss: Fick du inte svar på dina frågor? Kontakta oss: seniorboende@borgerskapet.se)

Vanliga frågor och svar

Den som har fyllt 18 år kan stå i Borgerskapets bostadskö. Registrera dig i kön här

Det kostar 400 kr/år att stå med i bostadskön. Avgiften dras årligen per faktura eller autogiro det datum du gick med i bostadskön.

Kötiden för en seniorlägenhet är cirka 7-10 år men kan varierar beroende på utbud och efterfrågan.

Visning av lägenheterna sker i samband med att du får ett lägenhetserbjudande.

Lägenhetserbjudanden kommuniceras per mail eller telefon.

Du förlorar din köplats när du tackar ja till en lägenhet, med undantag för planerade seniorlägenheterna i Kvarteret Yxan.

Du ska ha fyllt 60 år och vara registrerad i vår bostadskö.

Hyresrätter.

Ja, ett fåtal lägenheter har egen balkong.

Borgerskapet erbjuder trivsamma gemensamhetslokaler för just det som du och dina grannar vill hitta på. I varje fastighet finns det en seniorvärd på plats flera dagar i veckan. Seniorvärden finns där för att skapa en trivsam miljö att vistas i och arrangera aktiviteter tillsammans med hyresgästerna.

Hyresgästerna har skapat olika föreningar och trivselgrupper som arrangerar aktiviteter, för den som vill. Det kan vara uppträdanden, pubkvällar, gemensamma middagar, fester, AW, utflykter med båt och till museum.