Borgerskapets fastigheter

Borgerskapet äger flera vackra seniorfastigheter på attraktiva adresser runt om i Stockholm, nedan kan du se och läsa mer om de specifika fastigheterna.

Obs text: Stiftelsen Borgerskapets Enkehus och Gubbhus förvaltar samtliga fastigheter och äger merparten av fastigheterna.

Registrera dig i bostadskön

Vill du stå med i Borgerskapets bostadskö? I bostadskön kan du stå i kö till samtliga av Borgerskapets seniorbostäder och hyreslägenheter.

(Underrubrik: Villkor och kriterier):

Registrering bostadskö

Frågor och svar seniorbostad

För att snabbt ge dig svar på dina frågor har vi samlat våra vanligaste frågor och svar nedan.

Fick du inte svar på dina frågor?

Vanliga frågor och svar

Den som har fyllt 18 år kan stå i Borgerskapets bostadskö. Registrera dig i kön här

Det kostar 400 kr/år att stå med i bostadskön. Avgiften dras årligen per faktura eller autogiro det datum du gick med i bostadskön.

Kötiden för en seniorlägenhet är cirka 7-10 år men kan varierar beroende på utbud och efterfrågan.

Visning av lägenheterna sker i samband med att du får ett lägenhetserbjudande.

Lägenhetserbjudanden kommuniceras per mail eller telefon.

Du förlorar din köplats när du tackar ja till en lägenhet, med undantag för planerade seniorlägenheterna i Kvarteret Yxan.

Du ska ha fyllt 60 år och vara registrerad i vår bostadskö.

Hyresrätter.

På ett vård- och omsorgsboende bor personer som behöver vård och omsorg dygnet runt. För att kunna bli erbjuden en plats måste man blivit beviljat ett biståndsbeslut från en biståndshandläggare.

På Seniorval kan du läsa om och jämföra olika boendeformer. 

Ja, ett fåtal lägenheter har egen balkong.

Borgerskapet erbjuder trivsamma gemensamhetslokaler för just det som du och dina grannar vill hitta på. I varje fastighet finns det en seniorvärd på plats flera dagar i veckan. Seniorvärden finns där för att skapa en trivsam miljö att vistas i och arrangera aktiviteter tillsammans med hyresgästerna.

Hyresgästerna har skapat olika föreningar och trivselgrupper som arrangerar aktiviteter, för den som vill. Det kan vara uppträdanden, pubkvällar, gemensamma middagar, fester, AW, utflykter med båt och till museum.