Spännande nytt samarbete öppnar världen för KTH-startups

Stiftelsen Stockholms Grosshandelssocietet, en del av Stockholms Borgerskap, har nyligen ingått ett nytt spännande samarbete med KTH Innovation för att skapa nya möjligheter för fler entreprenörer att utforska sina idéer på den globala scenen.

Stiftelsen Stockholms Grosshandelssocietet har länge varit en drivande kraft bakom entreprenörskap och internationalisering. Genom att dela ut stipendier till unga företagare, stödja Stockholms historiska sjöfart och utbildning, skapar stiftelsen nya möjligheter för företagare och entreprenörer i Stockholm. Det senaste samarbetet med KTH Innovations program Brighter är ytterligare ett steg i stiftelsens satsning på att skapa möjligheter för företagare i Stockholm.

KTH Innovations program Brighter har varit ett framgångsrikt intiativ sedan lanseringen 2013 och hjälpt flera KTH-startups att utforska sina idéer och stärka sina affärskunskaper på globala innovationshubbar. Tidigare deltagare i programmet inkluderar framgångsrika företag som Greenely, Capitainer och Imagi. I år har Stiftelsen Stockholms Grosshandelssocietet stolt anslutit sig som partner i programmet och delat ut resestipendier på 15.000 kr vardera till 10 av årets deltagare i programmet. Dessa stipendier ger deltagarna möjlighet att ta sina första internationella steg i Silicon Valley och München. Detta är inte bara en viktig milstolpe för dessa startups, utan också en del av stiftelsens grundläggande satsning på Stockholms företagare.

Tommy Adamsson, styrelseordförande i Stiftelsen Stockholms Grosshandelssocietet, delar sina tankar om samarbetet.
– Internationalisering är avgörande för svenska entreprenörer för att förbli konkurrenskraftiga i framtiden. Vi är glada över att samarbeta med KTH och skapa ännu ett sätt att stödja entreprenörskap i Stockholm.

Viktor Olsson, chef för internationalisering på KTH Innovation, understryker vikten av detta.
– Genom att tillhandahålla resebidrag säkerställer vi att de mest lovande och relevanta idéerna kan delta i programmet, oavsett grundarnas ekonomiska förutsättningar. Detta ger en stark grund för framtiden och stärker Stockholms position som en utmärkt entreprenörsstad.

Stockholms Borgerskap är entusiastisk över detta samarbete och ser fram emot att se dessa lovande startups blomstra internationellt. För mer information om samarbetet och de deltagande teamen, besök KTHs officiella webbplats.

Relaterade artiklar

Till nyhetsbiblioteket