”Ett kvitto på att jag gör något bra”

Wilda Wilund Lundström är en av årets stipendiater och anhörig till en borgare. I höst studerar hon i franska Menton.

Text: Sophie Tisell

För 20-åriga Wilda Wilund Lund- ström började gymnasietiden på Viktor Rydberg Jarlaplans musiklinje. I andra ring bestämde hon sig för att resa till Tel Aviv och läsa IB-programmet på den internationella gymnasieskolan Emis, The Eastern Mediterranean International School.
– Jag hade ingen koppling till Israel, men ville lära mig mer om konflikten där och om Mellanöstern. Jag gick på en boardingskola där 20 procent var palestinier, 20 procent israeler och resten internationella elever.

Även om Wilda Wilund Lundström alltid älskat att resa och länge intresserat sig för diplomati var det efter studierna i Israel som intresset för humanitära frågor och internationella relationer väcktes på riktigt.
– I Tel Aviv fick jag verkligen upp ögonen för vad internationella relationer innebär. I skolan hade vi mycket fredsdiskussioner och alla elever kom från olika länder och kulturer. Dessutom fick jag kontakt med svenska ambassadören i Israel och besökte ambassaden där.

Efter ett sabbatsår är tanken att Wilda Wilund Lundström i höst ska fortsätta studera världspolitik och internationella relationer.
– Jag har kommit in på Sciences Po i franska Menton, där ska jag studera political humanities med fokus på Mellanöstern och Medelhavet.

Vad har du för framtidsdrömmar?
– Just nu lutar det åt att söka sig mot diplomathållet, men det vore intressant att få arbeta med någon organisation, så som Amnesty Inter-national eller Läkare utan gränser, på ett administrativt plan.

Vad betyder stipendiet från Stockholms Borgerskap?
– Först och främst är det en stor ära, jag blev väldigt rörd. Stipendiet är ett kvitto på att jag gör något bra och att människor tror och litar på att jag kan göra något gott i världen.

Relaterade artiklar

Till nyhetsbiblioteket