”Jag är intresserad av hur Indiens ekonomi fungerar”

Intresset för ekonomi har tagit Olivia Fabreschi till både Handelshögskolan och Skottland. Nu har hon siktet inställt på Indien.

Text: Gabriella Kvarnlöf
Foto David Thunander


Handelsstudenten Olivia Fabreschi har alltid varit intresserad av ekonomi, marknadsföring och främmande kulturer. Hon är född i Australien och flyttade som tioåring till Sverige, för att som student ta sig vidare till Aberdeen i Skottland för att läsa sin kandidatexamen. Sedan i höstas studerar hon en master i Business and Management på Handelshögskolan i Stockholm. Nästkommande termin kommer dock tillbringas på varmare breddgrader – närmare bestämt i indiska Bangalore.

– Jag kommer studera på Indian Institute of Management och läsa kurser som liknar de jag läser i Sverige fast med en koppling till det indiska samhället. Jag är väldigt intresserad av hur Indiens ekonomi fungerar. Bland annat kommer jag läsa en kurs i ledarskap med fokus på just indiskt ledarskap. Sen har jag hört att skolan har lektioner i hur man mediterar och så erbjuder de yogalektioner på morgnarna, det låter kul!

Vad hoppas du kunna lära dig?
– Främst saker om den indiska kulturen, det är intressant att se hur man
tänker och beter sig i andra delar av världen. Jag vill lära mig handskas med många olika kulturer, förhoppningsvis kommer det att hjälpa mig i min roll som business manager på internationell nivå i framtiden.

Vad kommer pengarna gå till?
– Främst till boende och mat, men också till resor. Norra och södra Indien ska tydligen skilja sig rätt mycket åt och jag skulle gärna besöka norra Indien för att se Himalayabergen och kanske ta mig till base camp på Mount Everest. Sen vill jag ju så klart också uppleva Bangalore, jag har förstått att det är en fin men väldigt trafikerad stad.

Vad drömmer du om att göra i framtiden?
– Jag vill gärna arbeta med marknadsföring på ett stort globalt företag i Sverige eller så vill jag starta eget.

Har du någon förebild?
– Entreprenören Richard Branson. Han är fascinerande ledare, som verkar ha roligt samtidigt som han jobbar hårt.

Relaterade artiklar

Till nyhetsbiblioteket