Välkommen till ett meningsfullt arbete som sjuksköterska

Välkommen till ett roligt, meningsfullt och viktigt arbete där du möter olika människor, ser deras behov och får mycket tillbaka.

En del av charmen med att jobba på ett vård- och omsorgsboende är att du får möta olika individer, höra deras berättelser och växa genom att förstå deras unika situation. Ibland kan det handla om att bara vara där och stödja personen att leva ett så självständigt liv som möjligt och skapa en trygg atmosfär.

Om jobbet

Att jobba i äldreomsorgen är ofta lite av ett detektivarbete för att förstå problembilder och hitta lösningar för olika personer. Inte sällan är det en kombination av olika aspekter som påverkar en individs situation och välmående. På ett vård- och omsorgsboende samverkar olika professioner och samlar sin expertis för att få alla pusselbitarna att falla på plats.

Vård- och omsorgsboendet Enkehuset är ett mindre vård- och omsorgsboende, centralt på Södermalm i Högalid. Vi är stolta över att vara ett av Stockholms äldsta och finaste vård- och omsorgsboenden, med nyrenoverade sällskapsrum och en grönskande trädgård där vi arrangerar aktiviteter och evenemang för boendets gäster. Med enbart fem minuters promenad till närmsta busshållplats och tunnelbana är vårt läge utmärkt för att ta dig genom hela Stockholm.

Vi är ett team på cirka 150 medarbetare som samverkar tillsammans och bidrar med vår expertis för att se till att gästerna ska kunna leva ett så självständigt och aktivt liv som möjligt, baserat på deras unika förutsättningar. Här arbetar sjuksköterskor, omsorgspersonal, fysio- och arbetsterapeut, aktivitetsansvariga, kockar och en dedikerad servicegrupp.

Arbetsuppgifter

I din roll som sjuksköterska spelar du en viktig roll för att verksamheten ska fungera, din kunskap och kompetens värdesätts högt. Du kommer att arbeta på ett rullande schema med var tredje helg. Dina uppgifter omfattar medicinska insatser, bedömningar, utformning av genomförandeplaner samt dokumentation i vårt journalsystem Epsilon. Du kommer också att vägleda och undervisa vår omsorgspersonal i deras dagliga arbete.

Profil

Att du har god kompetens inom vård och omsorg förväntar vi oss men för oss är dina personliga egenskaper minst lika viktiga. Vi söker dig som förstår betydelsen av ett personligt men professionellt bemötande och som kan anpassa dig till olika individer. Du tar dig tid att ge det lilla extra för att skapa en trygg och trevlig atmosfär både för gäster, kollegor och besökare. Du är ansvarsfull, noggrann och har god ledarförmåga. Du ska kunna tala, skriva och förstå svenska bra, eftersom dokumentation och kommunikation med våra gäster och deras familjer är en viktig del i arbetet.

Kvalifikationer:
  • Legitimerad sjuksköterska med utbildning med en treårig högskole- eller universitetsutbildning inom sjuksköterskeprogrammet (180 HP) eller likvärdig utbildning.
  • Minst 2 års yrkeserfarenhet som sjuksköterska.
Meriterande kompetens:
  • Specialistutbildning inom geriatrik.
  • Erfarenhet av arbete som distriktssjuksköterska.
  • Tidigare erfarenhet av dokumentation i journalsystemet Epsilon.

Det här erbjuder vi:

  • Ett meningsfullt arbete.
  • En trygg anställning med kollektivavtal.
  • Förmåner såsom friskvårdsbidrag och personalfrukost.
  • En bra arbetsmiljö.
  • Introduktion för nya medarbetare i vår unika serviceutbildning för bemötande och klagomålshantering.

Ansökan

Just nu söker vi sjuksköterskor som vill jobba dag och sjuksköterskor som vill jobba natt. Om detta låter som en spännande arbetsplats för dig, tveka inte att kontakta oss på: sanna.moller@borgerskapet.se.

Sista ansökningsdag är den 31 oktober. För att din ansökan ska vara komplett, bifoga ditt CV och personliga brev. Tack för ditt intresse och din övervägning att bli en del av vårt engagerade team på Enkehuset! I äldreomsorgen får du möjlighet att göra skillnad för människor varje dag. Tillsammans ger vi god service till våra gäster genom att aktivera, stötta, skapa socialt sammanhang och ge en god omvårdnad.

Kontakta oss

Om vård- och omsorgsboendet

Stockholms Borgerskaps Enkehus och Gubbhus är en ideell stiftelse med en lång historia inom vård och omsorg av äldre. Idag driver stiftelsen ett av Stockholms finaste vård- och omsorgsboenden, Borgerskapets Enkehus på centrala Södermalm. På boendet erbjuder vi ca 80 gäster en trygg och individanpassad vardag med social samvaro och aktiviteter. Vår kultur präglas av värme, samarbete och lyhördhet gentemot våra kollegor, gäster och deras familjer.

Se mer om vård- och omsorgsboendet

Vad säger kollegorna?

Våra medarbetare inom vård och omsorg gör varje dag en fantastisk insats för att ge gäster en fin, trygg och meningsfull vardag. Här berättar de om vad som gör deras arbete till världens bästa.

Se fler medarbetarporträtt