Undersköterska är ett värdefullt yrke

Rahwa är undersköterska och arbetar i servicegruppen. Hon tycker att det är värdefullt att arbeta som undersköterska, är lycklig på jobbet och är beredd att arbeta för Borgerskapet fler år framöver

Vad gör du på vård- och omsorgsboendet?
– Jag är undersköterska och arbetar idag i servicegruppen. Vi tvättar gästernas kläder och sängkläder, i det ingår att stryka och att mangla så att våra gäster ska känna sig trygga och snygga. Eftersom jag är undersköterska får jag även arbeta i omsorgen. Det är väldigt roligt eftersom jag då får direktkontakt med gästerna. Att arbeta som undersköterska är ett värdefullt yrke.

Du har arbetat i Stiftelsen sedan oktober 2008, gillar du det?
– Ja, verkligen! Jag trivs eftersom vi arbetar på ett professionellt sätt där vardagen är enkel och det mesta går smidigt. Uppstår det ett problem tar vi tag i det direkt så att gästen får den bästa upplevelsen och för att vi som arbetar här ska kunna gå hem och vara stolta. Det gör mig lycklig, bidrar till att jag trivs och gör att jag är beredd att arbeta för stiftelsen en lång tid framöver.

Berätta om Borgerskapets vård- och omsorgsboende och vad som utmärker det?
– Det finns massor av saker som gör denna plats unik, bland annat vår blommande trädgård som gästerna kan njuta av på våren och sommaren. Vi har även flera donationsluncher där både gäster och personal kan sitta tillsammans och äta gott i ett trevligt sällskap.

Relaterade artiklar

Till nyhetsbiblioteket