Nytt stipendium för KTH-studenter från Stockholms Grosshandelssocietet i samarbete med KTH Innovation

Stockholms Grosshandelssocietet och KTH Innovation utökar sitt samarbete genom att introducera ett nytt stipendium på 100.000 kr för ett utvalt entreprenörsprojekt, med syftet att främja och stödja unga individers entreprenöriella resa.

År 2023 inleddes ett framgångsrikt samarbete mellan Stiftelsen Stockholms Grosshandelssocietet och KTH Innovation inom Brighterprogrammet, där 10 deltagare tilldelades resestipendier på 15.000 kr vardera från Stiftelsen. Nu, år 2024, utvidgar stiftelsen detta samarbete med ett nytt stipendium.

Patrik Salén, vice ordförande i Stiftelsen Stockholms Grosshandelssocietet betonar vikten av att stötta entreprenörskap och handel i Stockholm. ”Vi söker olika vägar för att stötta entreprenörskap och handel i Stockholm. I KTH Innovation har vi hittat en professionell och driven partner för att nå studenter som har spännande affärsidéer och drivkraft att förverkliga dessa.”

Varje år möter KTH Innovation omkring 400 team med nya idéer, ofta drivna av unga studenter och forskare. Lisa Ericsson, chef för KTH Innovation, ser fram emot att erbjuda denna möjlighet till ambitiösa studenter, i syfte att skapa nya lösningar och inspirera till entreprenörskap. ”Vi är jätteglada att kunna erbjuda våra fantastiska studenter den här möjligheten. Vi hoppas att det ska skapa möjligheter för de som kämpar i med- och motvind, och också kunna inspirera fler till att skapa nya lösningar på stora och små problem”.

Stipendiet tilldelas en eller flera personer mellan 18—29 år, som studerar på kandidat-, master- eller doktorandnivå vid KTH och driver ett startup-projekt med stöd från KTH Innovation. Urvalet av kandidater görs av KTH Innovation baserat på starkt driv, engagemang och entreprenöriell anda. De utvalda teamen får sedan presentera sin idé för Grosshandelssocietetens styrelse som därefter beslutar vem som tilldelas stipendiet.

Stiftelsens engagemang för entreprenörskap

Stiftelsen Stockholms Grosshandelssocietet har länge varit drivande i att stötta ungt entreprenörskap. Detta stipendium är en möjlighet för ambitiösa KTH-studenter att få stöd och resurser för att förverkliga sina entreprenöriella visioner. ”Vi hoppas genom detta stipendium ge dem ytterligare inspiration och stöd att fortsätta den entreprenöriella resan med utgångspunkt från Stockholm”, säger Anna Wallin Krasse, styrelsemedlem i Stiftelsen Stockholms Grosshandelssocietet.

Vill du veta mer om stipendiet?

För mer information om kriterier och ansökningsdetaljer, besök: KTH Innovations webbsida eller https://www.borgerskapet.se/scholarship/kth-innovation/

Stockholms Grosshandelssocietet, en del av Stockholms Borgerskap ser fram emot att se vilka banbrytande projekt som kommer att lyftas fram genom detta spännande samarbete!

Relaterade artiklar

Till nyhetsbiblioteket